Läkarens tydlighet gör att Micke vågar mer

Vilken betydelse har en läkare spelat i ditt liv? Träffa patienter som delar med sig av personliga berättelser från verkligheten.

”Jag hör och ser, men jag kan inte prata. Sen bara ligger man där och skakar.”

Micke har haft epileptiska anfall hela livet

”Min läkare är väldigt saklig och kunnig inom sitt område. De frågor som jag har, de har han svar på. Han har gett mig en trygghet och jag har bättre kontroll över min epilepsi.”

Läkares villkor är en samhällsfråga

För att kunna ge patienter en god, nära och trygg vård behöver läkare goda villkor och rätt förutsättningar.

Läkares villkor är en samhällsfråga.

6 av 10 läkare längtar bort

Risk för exitspiral. En undersökning från Läkarförbundet visar att 6 av 10 läkare överväger att byta arbetsplats, gå ned i arbetstid eller helt lämna läkaryrket, på grund av arbetsbelastningen. Undersökningen visar också att 1 av 7 läkare varje vecka tvingas skicka hem patienter som borde ha lagts in på grund av vårdplatsbrist.

arrow_forward Läs vår rapport: Läkares arbetsmiljö