Featured Video Play Icon

Örebros läkare kräver förändring

"Vårdavdelningarna är fulla, akuten är också full. Det kommer in folk hela tiden. Lyssna på oss läkare: Säger vi att patientsäkerheten är hotad så är den hotad!"

Läkarna Josefin Gerdevåg och Paula Wallmon i Örebros läkarförening drivs av att använda de bästa metoderna för att bota, lindra och trösta. De oroas när de hör hur unga läkare funderar över sitt yrkesval då de möter fulla avdelningar, stress, låga ingångslöner och alltför hög arbetsbelastning.

De förklarar vad som krävs för att behålla läkare i yrket, säkerställa en trygg vård och att läkare ska orka ett helt yrkesliv.

Unga läkare måste värderas rätt

”Läkare är ett yrke med lång utbildning, stort ansvar och obekväma arbetstider. Det vore en investering att värna de yngre läkarna; se till att de får en god handledning och fortbildning, och ge dem betalt efter det ansvaret de faktiskt tar. Då kommer de med största sannolikhet vara kvar i yrket. Det är en samhällsekonomisk fråga”

Senaste nytt från TryggVård.se

Situationen i vården har blivit ohållbar. Nu måste politikerna införa en kriskommission för vården och ordna fler vårdplatser.

Skriv under namninsamlingen du också!

41,1 timmar

Läkarkåren ska bemanna samtliga timmar på en vecka. Utöver 40 timmars ordinarie arbetstid ska 128 timmar bemannas som jour och beredskap. För att bemanna när behoven är som störst och på ett kostnadseffektivt sätt förläggs den ordinarie arbetstiden när verksamheten är som mest intensiv. På dagtid.

arrow_forward Läs vår rapport: Läkares arbetstid

Inte medlem? Klicka här för att bli medlem i Läkarförbundet